1971 yılında Konya’da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünde tamamladı.

1997 yılında Başbakanlık Müfettiş Yardımcısı olarak kamu görevine başlayan Abdullah ÇİFTÇİ Başbakanlık Müfettişi ve Başbakanlık Başmüfettişi olarak görev yaptı. Başbakanlık Müfettişliği görevi kapsamında deneyimlerinden yararlanılmak üzere Avrupa Birliği Yolsuzlukla Mücadele Birimi (OLAF) ile Koordinasyon ve Türkiye’de Saydamlığın Artırılması ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Yürütme Kurulu Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Ocak 2008 – Aralık 2009 döneminde ABD’de İndiana Üniversitesi Kamu ve Çevre Yönetimi Fakültesinde yüksek lisans eğitimi aldı. Ocak 2011 – Mayıs 2016 tarihleri arasında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcısı ve Mayıs 2016 – Eylül 2018 tarihleri arasında Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürü olarak görev yaptı. Eylül 2018’den itibaren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müşaviri olarak görev yapan Abdullah ÇİFTÇİ, Ocak 2019 – Ocak 2023 döneminde Cumhurbaşkanlığı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Üyesi olarak görevlendirildi.

15 Eylül 2023 tarihinden itibaren Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

Diğer İçerikler