ABD sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatı, yükselen küresel gaz fiyatlarının alıcıları bazı kargo iptallerini tersine çevirmesine neden olduğu için Ocak ayında rekor seviyeye ulaştığından beri, Eylül ayında ilk kez arttı.

Federal verilere göre, geçen ay Avrupa ve Asya’da gaz fiyatlarının %60’ın üzerinde yükselmesi ABD LNG ihracatının Temmuz’daki 21 ayın en düşük seviyesi olan günlük 3,1 milyar fit küpten (bcfd) Ağustos’ta 3,7 bcfd’ye ve Eylül’de 3,8 bcfd’ye sıçramasına neden oldu.

Bundan önce, koronavirüs ile talepteki yıkım, fiyatların düşmesine ve alıcıların kargoları iptal etmesine neden olduğu için ABD ihracatı Mart’tan Temmuz’a kadar her ay düşmüştü.

Laura Kasırgası’nın Ağustos ayı sonlarında Körfez Kıyısı’na çarpmasının ardından, Cameron LNG’nin Louisiana’daki tesisinin devam eden elektrik sorunları nedeniyle kapalı kalmasına rağmen, birkaç ABD LNG ihracat tesisi daha fazla soğutulmuş yakıt tedarik etmek için adım attı.

Cheniere Energy, Teksas’taki Corpus Christi’den yapılan ihracatı artırdı ve Laura kasırgası vurmadan hemen önce tesisin kapatılmasından bu yana Louisiana’daki Sabine Pass’tan ilk kargoyu gönderdi.

Energy Aspects analistleri, Cameron’a hizmet veren gemi kanalını temizlemek ve gücü eski haline getirmek için gereken işlerin, tesisi Ekim ortasına kadar çevrimdışı tutabileceğini söyledi. Reuters

Diğer İçerikler