Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Derneğimizin Olağan Genel Kurulu 30 Nisan 2024 tarihinde dernek üyelerimizin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Başkan Yardımcısı Sayın Kıvanç Zaimler’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Genel Sekreter Sayın Mehmet Ertürk, Sayman Üye Sayın Orhan Kaldırım ve Denetim Kurulu Başkanı Sayın Abdulkadir Yaylacı tarafından Yönetim ve Denetim Kurullarının 2021-2023 dönemi çalışma raporlarının sunumu gerçekleştirilmiştir. Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin bu döneme ilişkin hesap ve faaliyetleri oybirliğiyle ibra edilmiştir. Sonrasında 2024-2026 dönemine ilişkin Çalışma Programı Önerisi ile 2024-2025 ve 2026 yıllarına ilişkin gelir-gider bütçe önerileri görüşülmüş ve karara bağlanmıştır.

 

Genel Kurulumuzun kapanış konuşmasını gerçekleştiren DEK-TMK Başkanımız ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar konuşmalarında DEK-TMK’nın yapacağı çalışmaların Türkiye enerji sektörü için önemini vurgulamış ve derneğimizin yeni dönemde hem ulusal hem uluslararası düzeyde çok daha aktif bir rol oynayacağını belirtmişlerdir.

 

Yapılan seçim sonrasında yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu aşağıdaki şekilde oluşmuştur:

Yönetim Kurulu:

  1. ALPARSLAN BAYRAKTAR
  2. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU
  3. ENERJİSA ENERJİ A.Ş.
  4. ENERJİ PİYASALARI İŞLETME A.Ş.
  5. SOCAR TURKEY ENERJİ A.Ş.
  6. TÜRKİYE PETROLLERİ A.O.
  7. ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
  8. MEHMET ERTÜRK
  9. RÖNESANS ENERJİ ÜRETİM VE TİCARET A.Ş.
  10. KİBAR ENERJİ A.Ş.
  11. TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş.
  12. BORU HATLARI İLE PETROL TAŞIMA A.Ş.

 

Denetim Kurulu:

  1. ELTEMTEK ELEKTRİK TESİSLERİ MÜHENDİSLİK MÜTEAHHİTLİK DANIŞMANLIK VE TİCARET A.Ş.
  2. İLKER ILGIN
  3. BOTAŞ INTERNATIONAL A.Ş. (BIL)

Diğer İçerikler