İstanbul Havalimanı’nda, karbon emisyonu 2023 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 14 oranında azaldı; azalma, 2019 yılına kıyasla yüzde 26 olarak gerçekleşti.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Havalimanı’nın 2023 İklim Değişikliği Raporlaması sonuçları paylaşıldı.

Kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan, dünyanın en büyük sürdürülebilirlik derecelendirme platformu Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) “İklim değişikliği” ve “Su yönetim” programlarına bu yıl da katılan İstanbul Havalimanı, çevreye ve dünyaya olan duyarlılığını bir kez daha gösterdi.

“Odağımız dünya, hedefimiz gelecek” sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyen ve en yüksek önemde değerlendirilen ESG (Çevresel, Sosyal, Yönetişim) riskleri karşısında yaptığı yönetişim faaliyetlerini kamuoyu ile paylaşan havalimanı, değerlendirmede başarılı skorlar elde etti.

İstanbul Havalimanı, CDP’nin “İklim değişikliği” programında A-, “Su güvenliği” programında ise B skoru alarak önemli bir başarıya imza attı.

“Net sıfır yol” haritasına göre, 2023 yılını karbon emisyonunda yüzde 14 azalma ile tamamlayan İstanbul Havalimanı, 2019 yılına göre ise yüzde 26 azaltım sağlamış oldu.

Kaynak: AA

Diğer İçerikler