WindEurope Üst Yöneticisi (CEO) Giles Dickson, daha büyük bir rüzgar enerjisi tedarik zinciri yaratmayı ve Çin’e bağımlılığını azaltmayı hedefleyen Avrupa’nın bu kapsamda Türkiye’yi bir parçası olarak gördüğünü belirtti.

​​​​​​​Dickson, Anadolu Ajansının (AA) “Global İletişim Ortağı” olduğu, bu yıl “Rüzgarın Yüzyılı” temasıyla düzenlenen 12. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TÜREK 2023) kapsamında AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Avrupa Rüzgar Enerjisi Eylem Planı’nın, Avrupa’da daha büyük bir rüzgar enerjisi tedarik zinciri yaratmayı ve yenilenebilir enerji ekipmanı ihracatını azaltmayı hedeflediğini aktaran Dickson, Avrupa Birliği’nin (AB) bu plan çerçevesinde yeni fabrikaların kurulumu için finansman sağlayacağını söyledi.

Dickson, AB’nin, Avrupa rüzgar enerjisi endüstrisi ile Avrupalı olmayan rakipleri arasında eşit şartlar oluşturulması gerektiği düşüncesinde olduğuna işaret ederek, “Avrupa’da ne tür ekipmanların satılabileceği konusunda çıta yükselecek. İnşa edilecek türbinlerin birtakım küresel çevre, siber güvenlik ve veri yerleşimi standartlarına uyması gerekecek. Yani Avrupa’da öylece rüzgar türbini inşa edilemeyecek.” diye konuştu.

Kaynak: AA

Diğer İçerikler