Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, “Türkiye-Azerbaycan Enterkonneksiyonu Projesi kapsamındaki faaliyetler, TEİAŞ ve AzerEnerji tarafından bugün imzalanacak bir yol haritasıyla hayata geçirilecek.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Azerbaycan ile Türkiye arasında elektrik enerjisi ithalat ve ihracat altyapısının oluşturulmasını amaçlayan Türkiye-Azerbaycan Enterkonneksiyonu Projesi kapsamındaki faaliyetlerin, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ile AzerEnerji tarafından bugün imzalanacak yol haritasıyla hayata geçirileceğini bildirdi.

Bayraktar, Nahçıvan’da gerçekleştirilen Azerbaycan-Türkiye 3. Enerji Forumu’ndaki konuşmasında, bu yol haritasıyla iki ülkenin elektrik alanındaki teknik işbirliği için çok önemli bir adımın atılacağını söyledi.

Dünya genelinde yaşanan krizler sonrası ülkelerin enerji darboğazıyla karşı karşıya kaldıklarına dikkati çeken Bayraktar, enerji piyasalarında yaşanan krize rağmen Azerbaycan ile Türkiye’nin bu alandaki örnek işbirliği sayesinde bu süreçlerden başarılı şekilde geçmeyi başardıklarını anlattı.

Kaynak: AA

Diğer İçerikler