American Clean Power Association (ACP) yeni bir raporuna göre, Amerika’nın karbondan arındırılması, 2030 yılına kadar güneş, rüzgar ve batarya depolama endüstrilerinde 500.000-600.000 kişiye yeni iş yaratma potansiyeline sahip.

BW Araştırma Ortaklığı tarafından hazırlanan 2021 Temiz Enerji İşgücü Arzı raporu, ortalamanın üzerinde ücret ve sendika kapsamının temiz enerji istihdamı geleceğinin kilit unsurları olduğunu da tespit ediyor. Rakamlar, ülkenin on yılın sonunda %50-70 yenilenebilir enerji üretimine ulaşacağı varsayımına dayanıyor.

Özellikle rüzgar türbini teknisyenleri, güneş fotovoltaik tesisatçıları, yarı iletken işleme teknisyenleri, metal imalatçıları ve elektrikçiler, gereken yenilenebilir enerji ve depolama kapasitelerini üretmek ve kurmak için yüksek talep göreceklerdir.

Yenilenebilir enerji sektörü halihazırda ABD’de 415.000’den fazla kişiyi istihdam etmektedir. ACP’nin CEO’su Heather Zichal: “Temiz enerji işleri kaliteli işler ve Amerika, ülkemizin ekonomik ve iklim hedeflerine ulaşmak için birlikte çalışırken çok daha fazlasını yaratmak üzere. Temiz enerji çalışanları iyi ücret alıyor, güvenli ve sağlıklı koşullarda çalışıyor ve Amerika’yı daha güvenli, daha sağlıklı ve daha temiz bir yer haline getiren dinamik ve büyüyen bir endüstrinin parçası. Bu, üretim, inşaat, proje geliştirme ve operasyonlarda çeşitli rollere yönelik yüksek taleple birlikte, devasa istihdam yaratma noktasında çok nadir bir fırsattır.” dedi. Renews

Diğer İçerikler